Bericht van Bianca, moeder van een zoon met selectief mutisme

KInderen

Onze zoon van 11 heeft selectief mutisme, dit is in groep 3 gediagnosticeerd. Hij durft vooral niet tegen volwassenen te praten. Wij hebben allerlei soorten therapieën geprobeerd. Het heeft hem allemaal niet geholpen.

Via de school waar onze zoon op zat, kwamen we bij Margreet terecht.Zij heeft hem in hele kleine stapjes (voor hem waren het hele grote stappen) en spelenderwijs in groep 3 en 4 aan het praten gekregen. Geen hele zinnen, maar toch…

In groep 6 kwamen we er achter dat onze zoon een achterstand had opgelopen op taalgebied. Wij hebben er toen voor gekozen om hem op het SBO te plaatsen. In groep 7 is hij daar gestart. Het eerste half jaar heeft hij daar geen woord gezegd, daarna kwam Corona. In mei hebben we aan school gevraagd om Margreet weer in te zetten. Ze is met onze zoon weer stapje voor stapje begonnen. Het gaat steeds beter, onze zoon maakt weer stappen.

We zijn ontzettend blij met de begeleiding.

Bianca, moeder van een zoon met selectief mutisme